Altınoluk Gezi-Otel Altıner

Istanbul da veya yakın şehirlerde oturuyorsanız ve kısa tatiller için havası ve denizi temiz uygun bir yere gitmek isterseniz kısa geziler için Altınoluk güzel bir seçenek olabilir.
3 gün boş vakit vardı güneye gitmek için çok kısa. Bir arkadaşın tavsiyesi ile Altıner Otele gittik.
Otel 3 yıldız otellerin birçoğuna göre alanı biraz geniş. Odalarıda Antalya civarındaki birçok tatil köyünden aşağı kalmaz. BAlkonların hepsi havuz ve deniz görüyor. Yukarıdaki fotoğraf odalardan görülen manzara yı gösteriyor. Aslına pek vakit olmadıgı için hızlıca iki resmi birleştirdim, ortada kesik belli oluyor. :)
Havuz küçük ama heralde 70 küsür oda için yeterli diye öyle düşünmüşlerdir. Küçük kısa birde kaydırak (aquapark) var. Havuzun sığ tarafında bol miktarda küçük çocuk olduğu için o tarafa gitmek istemezseniz sadece derin olan kısmında yüzmeniz gerekir. Yada çocukların uykuda olduğu saatte yüzün.
Deniz çok temiz ama soğuk. Soğuk denizi sevenler için çok güzel bir denizi var. Özellikle temmuz ve agustos aylarında güneyde çok sıcak olduğu zamanlar bu bölge tercih edilebilir. Denizde serinleyeceğiniz garanti :) . Bizim gittiğimiz 2 gün baya dalgalı ve rüzgarlı oldugu için havuzu tercih ettik. Yanda dalgalı olduğu gün çekilen bir fotoğraf. Ama bu istisna denizi genelde güzel ve dümdüzmüş. Bizim de son gün girdiğimiz deniz harika ama soğuk idi.
Otelde tüm alanda ücretsiz wireless internet var. Gerçi bizim konakladığımız günler adsl modemler yandığı için sadece resepsiyonda vardı. Ama bu tür modem yanmaları şirketlerde olabiliyor, yadırganacak bir durum değil. Böyle bir durumda resepsiyonda oturup lap top bilgisayarla emaille bakılabiliyor. Ayrıca birçok otelde hala internet servisi ücretli veriliyor.
Otelde akşamları soğuk yemekler çeşitleri yeterli ama biten olursa yenilenmiyor erkenden tabağa almanız gerek. Ama bunda biraz misafirlerin de hatası var. Birçok kişi yediğinden fazlasını tabağına alıp sonra bıraktığını gördüm. Bu tüm otellerimizde açık büfelerimizde olanbir problem sanırım. Sıcak yemekler sadece 2 çeşit ve garnitür. Bence yeterli gibi ama çocukların rahat yiyebileceği köfte, kuşbaşı et veya kuşbaşı köfte gibi çeşitlerin eklenmesi iyi olur kanısındayım.
Otelde 10 ytl fark ile tam pansiyon yapabiliyorsunuz. Bizim gibi yarım pansiyon konaklama yapanlar için resimde sol taraftaki ağaçların solunda fast food büfesinden birşeyler alınabiliyor. Bence bu fast food büfesinin ve çevresinin biraz güzelleştirip geliştirilmesi gerekir. En azından bir çay makinası daha alınsa iyi olur. Canınız çay isteyince, 30 veya 45 dakka sonra lafını duyabilirsiniz :)
Personel iyi niyetli ve elinden geleni yapmaya çalışıyor.
Herkes çok rahat huzurlu görünüyordu. Özellikle küçük çocugu olanlar ve belli bir yaştan büyük kafa dinlemek isteyenler için güzel bir yer. Ama çocuk veya genc 14 yaşından büyükse en fazla 3 gün dayanabilir. Canı sıkılabilir. Animasyon yok (benim için iyi) . Zaten genç te pek yoktu. Kafa dinleme oteli.
5 yıldız otelle karşılaştırmayın , zaten 3 yıldız bir otel.
Gezinet veya diğer sitelerde otel hakkında yorumlarda bulabilirsiniz. Otelin internet sitesi: www.otelaltiner.com

Otelin denizden görünüş fotoğrafı.