Astroloji çökmüş



Hani şu gazetelerde yazan fallar var ya.
Ya da daha gelişmiş hali var bu işin.


Hele bir de 300 tl veya daha yukarısını alıp doğum haritası , yıldız haritası gibi şeyler çıkarıyorlarmış.


Merak ettim tutuyomu diye.
İnsanları gökteki yıldızlar etkiliyormuş. Okudum, hep genel laflar.


Bazı astrologlar dünyanın parasını alıp size CD ye kayıt bile yapıyormuş.


Gidince nasıl bir kişilik olduğunu anlatıyorlar.
:)
Ya insan zaten geçmişini ve kendini bilir.
Geleceği bil bakalım.



Zaten bu iş çürütülmüş.
Gelen bir email ile haberimiz oldu. Altta kitabın adı da var isteyen açıp okusun.


---------------------------------------------------------


11 Temmuz 1991 tarihinde astrolojiyi çürüten nihai kanıt geldi. O gün, Ay’ın gölgesi batı yarım küresini süpürüp geçmiş ve böylece en uzun süreli Güneş tutulmalarından biri gerçekleşmişti. O gün çok önemli bir gerçek açığa çıktı. Güneş’in, 11 Temmuz 1991 gününde İkizler takımyıldızında bulunduğu anlaşıldı. Oysa bütün astroloji haritaları, yılın o günlerinde Güneş’in Yengeç Takımyıldızında bulunduğunu öne sürmekteydiler. (Bütün burç fallarında, 21-Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında doğmuş kişiler, Yengeç burcunda gösterilir).
Astrolojinin temel dayanağı çökmüştü. Astrologlar, Yer’in dönme ekseninin yalpalamasının (presesyon) yarattığı yer değişimini hesaplarına katmayı unutmuşlardı (!).
11 Temmuz 1991 tarihi, astrolojinin nihai çöküşünün tarihidir. Ancak astrolojinin bilimsel olarak çürütülmüş olması, elbette çok önemli olmakla birlikte, insanların onun zararlı etkilerinden kurtarılması için yeterli değildir. Bundan sonra yapılması gereken diğer önemli şey, bu bilginin tüm insanlara ulaştırılması ve onların bu bilimsel bilgiyle ikna edilmesidir. Çünkü bilim, insanlara ulaştığı ölçüde bir güçtür.
Yararlanılan Kaynak: Lawrence E. Jerome, Astroloji Çürütüldü, Türkçeye çeviren; E. Renan Pekünlü, İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları: No: 94, Ocak 2009 ve Prof. Dr. E. Renan Pekünlü’nün bu kitaba yazdığı “Çevirenin Önsözü”.
------------------------------------------------------------
Bu yazının alındıgı kitap adı yazıyor. Ama yazı nereden alınmış bilmiyorum. Gönderen olursa onu da yayınlayayım. Yorum olarak atabilirsiniz.