Gerçek tuğladan ev modeli, oyuncak

Oğlunuzla (veya kızınızla) birlikte birşeyler yapmak isterseniz ve sabırlıysanız (bu inşaat işinde sabır önemli :) ) yabancı bir firma çok ilginç bir oyuncak geliştirmiş.

Gerçek tuğla ve kiremit (sadece boyutları küçük) bir ev yapabiliyorsunuz. Özellikle maket, model gibi hobilerle uğraşanlar için değişik bir çalışma olabilir.
Kutudan bir sunta tabla, plastik kapı ve pencere, tuğla ve kiremitler, çimento harcı (gerçek değil), mala ve harcı su ile karıştırabilmeniz için bir küçük plastik kap (leğen) çıkıyor.Kutuyu balkonda veya bir dış mekanda açmakta ve yapıma başlamak iyi olur. Malzemeler tamamen doğal ve gerçek olduğu için toz olabiliyor.

Kutudan çıkan suntaya bir ev planı çiziyorsunuz. Bence önceden o planı eldeki tuğlalara göre ayarlamakta yarar var, aksi takdirde büyük çizerseniz tuğlalar bol miktarda olmasına karşın yetmeyebilir.


Çimento sarı bi toz halinde bir karışım. Suda tekrar çözülebiliyor.

Yapıştırma tozunu (çimento) verilen mavi kaba bir miktar dökülür. Su ilave edilerek verilen mala ile karıştırın. Kıvamlı bir hale gelince tuğlalara sürün ve suntaya dizmeye başlayın.


Gerçek tuğla örer gibi şaşırtmalı dizmeye ve köşelere dikkat etmek gerekiyor.
Tuğlaları örerken kapı ve pencereyi unutmayın. Daha sonra kiremit altı levhaları olarak verilmiş geniş parçalar ve en son kiremitler yerleştirilir.

Bittikten sonra tutkallı (çimentolu) kısımlar temizlenip boyanabilir.

Tanıdığımız mimar ve grafikerler oyunu çok beğendiler. Mimarlar çok daha güzel modeller, maketler yapabilirler.

Acaba Türkiye'de oyuncak firmaları da tuğla fabrikalarına fason üretim yaptırarak böyle oyuncaklar yapamaz mı? Ama herhalde satış miktarı fazla olamayağı düşünülerek böyle bir girişimde bulunulmaz.
SOnradan eklenen not: Kendileri bişey üretmeden sadece kopyalarak bu yazımı da link vermeden sitelerine kopyalayanlar olduğu için artık resimlerin üzerine site adını yazıyoruz. Okuyanlar kusura bakmasın. Sitelerden link vererek alıntıya karşı değilim. Sadece oluşan sitenin tamamı kopya ise doğru birşey olur mu?