Duvarları boyamadan önce temizleyin

Yüzey hazırlığı :

Yeni Duvar : Tüm çivi-vida delikleri ve çizikleri doldurup 180 numara zımpara kağıdıyla düzeltin. Zımpara tozlarını temizleyip boyanacak yüzeyleri astarlayın.

Boyalı Duvar: Yüzeyde olabilecek yağ ve kiri sabunlu suyla yıkayıp durulayın. Çatlamış veya soyulmuş boyaları sert kıllı bir fırçayla kazıyın. Delikleri alçı veya POLİSAN’ın uygun macunlarından birini kullanarak kapatın ve düzeltmek için zımparalayın.

Yüzey temizliği:

Odayı boyaya hazırlayıp eşyaları uygun bir şekilde kapladıktan sonra, boyanacak duvarları deterjanlı suyla yıkayın. Bu işlem duvarlarınızı, boyanın yüzeye yapışmasını engelleyebilecek kir ve yağdan arındıracaktır. Ellerinizi korumak için plastik eldiven kullanmayı ihmal etmeyin. İz kalmasını engellemek için en aşağıdan başlayarak yukarı doğru yıkayın. Ardından temiz su ve süngerle duvarlarınızı durulayın.Boyanacak yüzeyleri dikkatlice inceleyerek çatlak, delik ve kusurları tespit edin. Alçı ya da yüzeye ve boyanıza uygun bir macun kullanarak delikleri doldurun ve çatlakları yamayın.Dolgu kuruduktan sonra 150-200 numara zımpara kağıdıyla yüzeyleri düzeltin. Bu aşamada çok toz oluşacağından, odanın kapılarını kapatıp diğer mekanları kirletmesini engelleyin. Kendiniz de tozu teneffüs etmemek için eczanelerde bulabileceğiniz pamuklu maskelerden kullanın.
Daha detaylı bilgi için boya rehberi : www.polisan.com.tr