Parke bakımı



Masif parke
Çizilmeleri önlenmek için mobilyaların altına plastik koruyucu takınız.
Tekerlekli koltukların tekerleri uygun bir plastikten olmalıdır, yada altına koruyucu serilmelidir.
Elektrik süpürge veya hafif nemli bezle temizleyiniz.
Parkenin nem almamasına dikkat ediniz. Su dökülürse hemen kurulayınız.
Sistre ve cila ile ilk günkü görünüşüne kavuşturabilirsiniz.

Lamine parke
Uygulamadan sonraki ilk birkaç gün lamine parkelerinizi yalnız kuru bir şekilde siliniz. Parkenizin üstüne halı yada kilim sermeden önce en az 14 gün geçmesini bekleyin. Bu dönemden sonra nemli bir bezle de temizlik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Temizlik yaparken öncelikle lamine parke nin üzerindeki büyük parçaları bir süpürgeyle yada elektrikli süpürgeyle alınız. Sonrasında ılık iyi sıkılmış bir bezle geri kalan kirleri temizleyebilirsiniz. Ama parke üzerine su dökmemeye lütfen özen gösterin. Ağır kirler, lekeler, lastik izleri genellikle kuvvetli bastırılarak silindiğinde çıkar. Yalnız ucu sivri aletlerle parkenin yüzeyini çizebilirsiniz ve cilasına zarar verebilirsiniz. Cilalı yüzeyleri silerken bir parça sirke kullanmanız kir ve lekelerin temizlenmesinde olumlu sonuç yaratabilir. Yoğun kullanımı olmayan odaları her defasında silmek pek tavsiye edilmemektedir.
Ağır eşyalarınızın ve de sandalyelerinizin altına parkenin çizilmemesi açısından lütfen parke koruyucu malzemeler monte edin, bu işlem çizilmeleri önleyecektir. Ofislerinizde ve çalışma alanlarınızda sandalye altlarında şeffaf koruyucular kullanabilirsiniz