Foça balık

Foça balık lokantası Istanbul Anadolu yakasında sahilyolunda denize karşı 3 katlı bir binada kurulmuştur. Giriş katında çocuklu aileler için bir oyun odası ve ilgilenen birisi de var.
En güzel manzara üst katlarda.
Yazın güneşin daha geç battığı zamanlar güzel bir deniz manzarası görebilirsiniz.
Geçtiğimiz cumartesi balık yemek için Foça restauranta gittik.
Girişte valeler arabanızı park ediyor eğer anahtarınızı bırakmak istemezseniz sizi biraz daha uzak bir yere yönlendiriyorlar, ama orası da kötü sayılmaz. Sadece 50 mt fazla yürüryorsunuz :)

Masada zeytinyağlı yeşilzeytin hazır. Mısır ekmekleri ve diğer ekmeği bu zeytinyağına banıp yiyebilirsiniz ).

Levrek marine çok güzeldi. Patlıcan salatası da öyle. Zeytinyağlı fasulye ben yemedim ama balık lokantalarında olduğu gibi diri yapılmış.

Ince kıyım yeşil salata ile balığı bekledik.

Mevsim dolayısı ile lüfer tercih ettik. Tam kıvamında pişmişti ve lezzetli idi. Lüfer mevsiminde gitmediğimiz zaman dülger balığından menüer yemenizi öneririm. Diğer birçok balıktanda yapılabiliyor.

2 kişi patlıcan salatası, yeşil salata, zeytinyağlı fasulye, levrek marine, lüfer, beyaz şarap (35 cc antik) 125 ytl civarında çıkılabiliyor.

Bu restoranda ve benzeri diğerlerinde en hoşuma gitmeyen şey (kış aylarında kapalı olduğu için) , eve gelince tüm giydiklerinizde sigara kokusu olması. Artık bizim lokantalarımızda da sigara içen ve içmeyen bölümleri olsa iyi olacak.
http://www.focarestaurant.com/