Gezi: Polonezköy

Aslında hiç mevsimi değildi. Polonezköy'e heralde en güzel ilkbahar ve sonbahar da gitmek daha uygun. 25 Agustos Cumartesi günü olmasına rağmen yol güzel ve trafik yogun değildi. Ama hava sıcaktı.

Polonezköy Country club yada diğer adı ile piknik park ın internet sitesinde hayvanlar oldugu için çocukların ilgisini çekebilir bir görüntüsü var.


Fakat susuzluk orayı da vurmuş gibi geldi bize.

Girişte 2 tane Saint Bernard köpek vardı. Internet sitesinde görünen yavrular ortada yok, çünkü mevsimi değilmiş, mayısta oluyor muş ve hepsi satılmış.
İçeri giriş yanlış hatırlamıyorsam büyükler için 8 ytl 12 yaş altı için 5 ytl idi. Buna 1 içki dahil. Yine de gitmeden önce bi telefon edin.

İçeride umdugumuzdangenişbir alan gördük Hayvanların bulundugu alanlar kurumuş ve pek bakımlı değildi. Ilgililerin söylediğine göre kuraklık yüzünden imiş. Hatta tesiste bulunan bir gölette su seviyesi 4.5 metre düşmüş. Su olmayınca haklı olarak bakım zorlaşıyor.

Böyle günübirlik bir yere göre hayvan çeşitliliği baya vardı. Yani burasının bir hayvana bahçesi olmadıgını düşünmek gerek. Yani günübirlik olan bir tesiste (konaklama kısmıda var aslında) Geyik, ceylan lama, sülün, domuz, midilli, tavşan, deve, devekuşu, yaban keçisi, tavuskuşu, keklik ve diğer bazı hayvanların olması güzel birşey.
Hayvanların bazıları ortada geziyor.
Aslında burası ilkbahar ve sonbaharda gitmeye uygun bir yer oldugunu düşünüyorum. Yalnız hayvanların bölümlerinin biraz daha bakımlı olacağını umuyorum.
http://www.piknikpark.com/
Havuza biz girmek için gitmemiştik ama güzel bir havuzu var. Havuz ücreti ayrı tabi.